Удължители на ноктите

Във всички времена истинските Дами мечтаели да бъдат "напълно идеални" от върховете на косата до върховете на ноктите.

Във всички времена истинските Дами мечтаели да бъдат "напълно идеални" от върховете на косата до върховете на ноктите. Истинските Дами винаги са знаели, че независимо от предстоящото събитие - романтична вечер, бизнес преговори или семеен празник – тяхната визия няма да бъде перфектна, ако ръцете не са добре поддържани и ноктите са грозни.

Днес, както и преди, не всички жени по природа имат красиви, дълги и силни нокти. Прекрасната половина на човечеството винаги е украсявала ноктите си. Историята на появата на удължаванията на ноктите се връща към далечното минало. По време на разкопките в Египет учените открили основите на настоящите маникюри и удължаване на ноктите. Така жените на фараоните покривали ноктите си със злато, а жените на знатните и богати сановници със сребро.

Сега, за да бъдем перфектни, ни помага процедура за нокти, която позволява безболезнено те да придобият всякаква форма и дължина, на външен вид не различна от естествена. Ако правилно ще се грижите за тях, тази ноктопластика може да Ви послужи дълго време.

През 50-те години на миналия век услугата на моделиране и укрепване на ноктите започва постепенно да навлиза в света. Първите клиенти били филмови звезди, от които се изисква идеалност във всичко. Жените, които имали красиви, силни и дълги нокти от природата, ги изрязвали и ги продавали, а те се залепвали върху ноктите на филмовите звезди. Тези изкуствени импланти са имали недостатъци, първо те били краткотрайни и второ скъпи. После дошло време да се използват различни пластмаси, които тогава също не били качествени материали и били достатъчни само за ограничен кратък срок. Тази услуга, разбира се, не би могла да бъде от полза за всички сегменти на обществото.

Към днешна дата има много материали и технологии за създаване на изкуствени покрития. Това са акрилна течност и прах, моделиране с гел, които са най-популярните материали за моделиране, в резултат на което се получават гъвкави, здрави и еластични нокти. Акрил (течност и прах) бързо се втвърдява. Външно почти не се различава от истински нокти.

С помощта на специални добавки, добавени към праха, нокътът получава естествен цвят. Предимството на акрила, че е лесно може да се отстрани с помощта на специален разтворител. Основен недостатък- специфична "зъбна" миризма.

Гел напълно симулира истински здрав нокът благодарение на своя гланц. Той се втвърдява под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Гел предпазва нокътя, прави го по-трудно чуплив и остава траен дълго време без да губи своя блясък и плътност. Недостатък на гел - невъзможността за отстраняването му от естествен нокът с помощта на разтворител.

В момента това е възможно само чрез срязване на изкуственото покритие, но се надяваме, че скоро производителите ще разработят препарат за премахване на геловите покрития от естествени нокти. Формите за изграждане са изкуствени материали, които се слагат под свободния край на ноктите. На тяхна основа се формират покрития от гел. Има грешно мнение, че ноктите, нанесени на връхчета, са по-трайни, отколкото върху формите. Всъщност издръжливост на ноктите зависи от правилното изграждане на структурата на ноктите и от това дали методът на изграждане е вярно избран. Например при ноктите, които се извиват надолу, нежелателно да се използват удължители, а за тези които се извиват нагоре, не е препоръчително да се изграждат с форми. Удължители ("tips").

С помощта на удължители, залепени на върха на естествен нокът, се създава определена дължина на изкуствени покрития (акрил, гел). Методът на моделиране най-често се избира по време на консултацията с маникюрист и зависи от формата и състоянието на ноктите. Но във всички случаи изкуствените нокти, независимо от начина на изграждането, трябва да изглеждат естествено. След "изграждането" ноктите изискват внимателно отношение и корекция след 2-4 седмици. Първо, разбира се, трябва да свикнете с обикновени битови действия: закопчаване на копчета, включване на уреди и много други. Избягвайте удари - можете да повредите ноктите си, и правете цялата си домашна работа с гумени ръкавици, което също е важно и за здравето на вашите ръце.

На изградените нокти дори най-евтиният лак се държи средно 2 седмици. Изкуствените нокти могат да бъдат покрити с обикновените лакове, които се препоръчва да бъдат отстранявани с безацетонови течности на маслена основа. Ако желаете, изкуствените нокти могат да бъдат изпилвани с фини абразивни (в никакъв случай метални!) пили и шлифовани. С изкуствени нокти, много по-рядко ще трябва да правите поддържащ маникюр с пара. Под такива ноктите мръсотията е по-малко вероятно да се натрупва и можете да забравите за нацепването. Що се отнася до главния мит за ноктопластика - "Изграждане на ноктите е вредно" ... Докато носите изкуствени нокти, естествени нокти са надеждно защитени и не са изложени на никакво агресивно външно влияние!

В повечето случаи при постоянното носене на изкуствени нокти, дори увреденият естествения нокът придобива правилната посока на растеж и форма, преустановява ексфолирането и може напълно да придобие естетичен вид. Това е важно! На жените с диабет, кожни заболявания, остър артрит, заболявания на кръвообращението, гъбични инфекции (на ръцете), подложени на химиотерапия/лъчетерапия и приемането на фоточувствителни лекарства, и, разбира се, на жените по време на бременност не се препоръчва да изграждат ноктите си!

Укрепване с моделиращи материали. Ако сте доволни от формата и дебелината на естествените си нокти, но дължината по каквато и да е причина не достига желаното, можете да укрепите ноктите си с тънък слой от акрил или гел. Това ще позволи на ноктите Ви да преодолеят тази критична дължина, на която те се чупят. Естественият нокът се покрива с тънък слой от акрил или гел, малко се изпилва, шлайфа, полира и се нанася финален лак.

След 2-3 седмици можете да направите корекция или да дадете възможност за срастване с акрил (гел), изпилвайки, ако има видимата неравност в зоната на кутикула.