Стрии

Неприятен козметичен дефект засягащ редица жени и някои мъже

Стрии и термолифтингСтриите (Striae) са неприятен козметичен дефект, който засяга редица жени и някои мъже. Най-често, стрии се образуват в областта на гърдите, корема, бедрата и седалището. Те могат да бъдат под формата на малки, едва видими бели чертички, малки бледо-розови белези или дълбоки белези с червеникаво-син оттенък. Не винаги, но понякога при развитие, могат да доведат до парене и сърбеж.

Увеличаването на теглото винаги е придружено от разтягане на кожата, с последващо постепенно заместване на еластичните влакна със съединителната тъкан. При възстановяване на предишното тегло, след известно време стриите ще станат по-малко забележими, но ако възниква обратен процес на наддаване на тегло, белезите стават много по-дълбоки и цветът им е по-ярък.

Младите момичета могат да разберът какво е стрии, в резултат на хормонални промени в организма, промени в телесното тегло, при консумирането на храни с високо съдържание на въглехидрати, различни мазнини, оцветители и консерванти. Също една от причините предизвикащи стрии става бремеността. Още стрии могат да се появят и при заболявания на ендокринната система, по време на приема на хормонални препарати, микротравми на кожата и подкожна мастна тъкан. Важна роля има и генетичната предразположеност- в случай че майката има стрии, то вероятно и децата са предразположени към тях. Предполага се, че около 75% от жените, които са били бременни и 30% от момичетата по време на пубертета са засегнати от стрии.

Като излиза, в името на запазването на красотата да се откажеме от раждането на деца или да не обръщаме внимание на стриите? Разбира се - не! Просто трябва предварително да се погрижите за запазване на красотата на кожата си, да вземете превантивни мерки срещу появата на стрии и тяхното лечение. Сигурен и 100% ефективен начин, който да премахва напълно стриите и да предпазва от появата на нови, за съжаление не съществува. Трябва да се опитате да поддържате нормално тегло, запазвайки същевременно водния и електролитен баланс. Комплекс от различни физически упражнения, използването на различни техники за масаж и специални козметични кремове ще Ви помогне успешно да се справите с проблема на стриите. Колкото по-рано ще започнете лечението, толкова по-вероятно тяхното пълно премахване. Лечението на стрии с методики като дермабразио, химичен или лазерен пилинг имат съществени недостатъци като дълъг възстановителен период, риск от поява на хиперпигментация и др.

Един ефикасен метод за лечението и предотвратяването на появата на нови стрии може да бъде термолифтинг (Thermage), който загрява колагена в дълбоките слоеве на кожата и постига ефект на ускоряване на метаболизма и активизира клетъчната регенерация. Методът Thermage е минал проверки в най-добрите центрове за естетична медицина в САЩ, след което през 2002 г. беше официално одобрен от Американски медицински департамент (аналог на нашето Министерство на здравеопазването). Днес този метод се използва в повече от 70 страни по света. Чрез термолифтинг се повлияват белези и стрии в посока на намаляване на техните размери, изсветляване на цвета и намаляване на сърбежа. Клиничните изследвания след процедурата, показват нарастване на колаген при всички клиенти. Също установено, че при 87% от дамите, които имат стрии в лек до умерен стадий, се наблюдава известно незабавно стягане.

Разликата между термолифтинг (Thermage) и хирургичното стягане на кожата при стрии се състои в това, че хирургичното стягане включва премахване на излишната кожа, което допринася за по-плътното прилягане към мускулите. Въпреки това, състоянието на кожата при това не се подобрява, тя така и остава тънка и отпусната. Използването на термолифтинг стимулира производството на колаген, който прави кожата плътно прилепнала към мускулите благодарение на образуването на нови колагенови връзки между кожата и мускулите (образува се нещо, като нова рамка на кожата). В този случай възстановяването на кожата се извършва от вътре, тя става отново плътна и еластична.

Процедурата на Термаж води до триизмерна редукция на колагеновите влакна, подобряване на микроциркулацията в тъканите, помага за премахване на токсините и насищане на тъканите с кислород, стимулира синтеза на колаген, а също така дава мигновен лифтинг на кожата и елиминира стрии. Ефектът на термолифтинг ще бъде забележим след провеждане на курс от 4-5 процедури- кожата на тялото е значително по-загладена, тя става по-плътна, еластична и млада. Освен това, полученият ефект, а именно образуването на нов колаген и укрепване на дермата, ще нараства в рамките на шест месеца след провеждане на Термаж, което осигурява дълготраен резултат.

Термолифтинг може да се проведе, когато е удобно за клиента, а процедурата не нарушава обичайния начин на живот на човека, тъй като нейното прилагане не изисква дълъг период на възстановяване или рехабилитационни процедури. Козметиците от Pretty Lab винаги са готови да Ви помогнат. За всеки клиент, нашите специалисти ще разработят индивидуален комплекс от процедури за премахване на стрии.