С какви процедури може да се комбинира фотоподмладяване?

контурна пластика / инжектиране на ботулинов токсин / мезотерапия / химически пилинг / пластична хирургия

Фотоподмладяването ефективно се комбинира със следните козметични процедури:
-контурна пластика;
-инжектиране на ботулинов токсин;
-мезотерапия;
-химически пилинг;
-пластична хирургия.
 
Препоръчително е да се извършва контурна пластика на база на филъри 1 месец преди процедурата за фотоподмладяване или 2 седмици след нея . Клиентите обаче не винаги искат толкова дълго чакане. Някои клиенти предпочитат всичко и веднага, но задачата на козметика е да обясни компетентно с какво е опасна процедурата фотоподмладяване, ако се извърши веднага след корекцията на контура. Ако тези две процедури се извършват последователно, възможно е бързо биоразграждане на филъри на базата на хиалуронова киселина, еластин или колаген под въздействието на светлинната енергия на IPL. В случаите, когато контурна пластика е била проведена с интервал от един или повече месеца, светлинно въздействие по никакъв начин няма да се отрази на продължителността на ефекта. 

Едновременното провеждане на процедури ботокс и фотоподмладяване на един анатомичен участък е недопустимо. Първо трябва да се проведе процедура за фотоподмладяване, и само след  2 седмици можете да проведете курс на терапия с Botox или Dysport. В този случай също се появява въпрос за възможното биоразграждане на Botox в резултат на въздействието на светлинната енергия. Освен това, под въздействието на светлинните импулси може да се случи неизбежна миграция на ботокс от зона, която е била третирана. Комбинация от двете процедури ще даде положителен резултат само в случай, когато инжекции на ботокс ще се въведат след курс на фототерапия. Ако вече сте въвели ботулинов токсин, процедурата може да се направи не по-рано от  1 месец.

Фотоподмладяване и мезотерапия - комбинация от тези методи дава отлични резултати. Това са две процедури, които решават различни проблеми. Фотоподмладяването по най-добрия начин елиминира нежелателната пигментация, капилярната мрежа. Мезотерапията  стимулира клетките на дермата, регенерира кожата, моделира контурите на лицето, премахва бръчките. Често, в рамките на сложния анти-възрастов ефект се използват и двете процедури: първоначално фототерапия, а след това и мезотерапия. По-добре е да ги направите в един курс, но не и в един ден, почивката трябва да бъде най-малко 3 дни между процедурите.

При провеждане на химичен пилинг и процедура за фотоподмладяване на кожата, необходимо да се вземе предвид дълбочината на провеждания пилинг. Дълбок пилинг се препоръчва да се прави след курса на фотоподмладяване за ефективността на действието му. Едновременното провеждане на пилинг и фотоподмладяване е строго забранено. Също се отнася за повърхностен и среден пилинг, те се извършват само след курс на фототерапия и пълно възстановяване на кожата.

Процедурата на фотоподмладяване елиминира редица сериозни козметични дефекти, но далеч не всички. В този случай става въпрос за отстраняване на този дефект като гравитационната птоза на меките тъкани. Затова при избор между фотоподмладяване или пластична хирургия, трябва да се знае, че всяка процедура преследва своите цели и решава специфичните си задачи. С други думи, пластичната хирургия елиминира тези дефекти на кожата, с които методът на фотоподмладяване не може да се справи. При разумна комбинация от пластична хирургия и фототерапия можете да получите прекрасни, и най-важното, трайни резултати. Ако направите фотоподмладяване след пластична хирургия, рехабилитационният период може да бъде значително съкратен и белезите ще станат почти незабележими. Ако завършите курса преди хирургическа намеса, кожата ще получи добра подготовка преди операцията и ще се възстанови много по-бързо. Препоръчително е първо да се проведе основен курс за фотоподмладяване, който се състои от три процедури, след което да се направи пластична операция, а след определено време още веднъж да се повтори курс фотоподмладяване, за да имате дълготраен резултат.

Комбинация с други козметични процедури - тук има различни видове лечение: апаратни техники (микровълнови, радиочастотни, ултразвукови), почистване на кожата на лицето . Всичко това може да се направи по време на курса, но не и в един ден. Препоръчително е да се направи почивка от 2-3 дни.