Нехирургична блефаропластика

Превантивни процедури, насочени към укрепване на кожата на клепачите и зоната около очите като цяло

Бюти център "Pretty Lab" предлага на своите клиенти процедурата блефаропластика, която се прави с най-модерното и напълно безопасно за здравето оборудване от дипломиран козметик с медицинско образование. Апаратът разполага с уникална система, която помага за намаляване на усещането за болка и предотвратява възникване на термични изгаряния и различни странични ефекти.

Безспорно предимство на нашият апарат е, че е възможно да се създават индивидуални програми за клиенти от всички възрасти. Също така, може да избирате най-подходящата в конкретния случай дължина на вълната.

Не винаги е необходимо да лягате под ножа на хирург, ако установите, че имате надвиснал горен или увиснал долен клепач. Обаче не си струва и да отлагате корекцията. Трябва да знаете кога е време да посетите хирург, но и кога и как можете да се справите без операция. Подуването в областта на очите не е показание за операция. В случай на оток, проблемите често се решават с нехирургични и ниско-травматични методи. Бръчките около очите и в областта на долния клепач се коригират добре с инжектиране на ботулинов токсин и с разнообразни нехирургични методи.

С напредване на възрастта, кожата около очите губи тонуса си, а подкожните мазнини сякаш се „плъзгат“ надолу, кръговият мускул на окото се разтяга. Колкото по-редовно пациентът се грижи за областта на клепачите, толкова по-неинтензивно ще протичат тези процеси. Препоръчително е вече от 30-годишна възраст да се извършват превантивни процедури, насочени към укрепване на кожата на клепачите и зоната около очите като цяло.

Обикновено се посочват като показания за нехирургична блефаропластика следните проблеми:
- Птоза на горния клепач
- Отпускане при подкожните мазнини, надвисване на челото
- Загуба на тонус на кожата, увисване на кожата
- Проблеми с долния клепач
- Херния на долния клепач (торбички под очите)
- Загуба на тонус на кожата,  излишна кожа
- Проявата на бръчки в областта на очите
- Отоци

Какво представлява нехирургичната блефаропластика?
Ако използваме термина блефаропластика (т.е. операция на клепачите), тогава имаме предвид, че това е промяна на областта и/или геометрията на кожата на клепачите, което от своя страна автоматично може да означава „инвазивност“ и травматизъм на процедурата. В същото време има методи, които неинвазивно въздействат върху кожата (например с микротокове, ултразвуков лифтинг), напълно ефективни и могат да бъдат наречени „пластични процедури на клепачите”. Има много тълкувания на тази процедура, но накратко ще разгледаме най-често срещаните.

Какви процедури могат да се нарекат нехирургична корекция на клепачите?
Корекция с лазер е класически вариант за блефаропластика без операция. Под действието на лазерен лъч, кожата фракционно се нагрява и се стяга, като по този начин се намалява нейната площ и проява на надвисване и увисване. Този вариант за корекция се предлага от много козметици. За пълноценен резултат често се изисква курс от няколко процедури и рехабилитация - 5-7 дни след процедурата.

Корекция с инжекции на областта на долния клепач добре помага в случай на бръчки, но тази процедура е неефикасна при загуба на тонус на кожата или в случай на торбички под очите. Всъщност тази процедура може да се нарече блефаропластика, тъй като въздействието пряко се извършва върху кожата на клепачите. Рехабилитация при тази еднократна процедура няма.

Ултразвуков лифтинг (HIFU и други) също е неинвазивна блефаро-процедура, тъй като третирането се извършва върху дълбоките слоеве. Процедурата е добра за лифтинг на лицето като цяло, но локално върху горния или долния клепач не дава резултат. Освен това е опасно да се извършват ултразвукови процедури в тези области. Еднократна процедура.

Мезотерапията и инжектирането на колаген и други серуми най-често се използва в ранните стадии на свързаните с възрастта проблеми, когато плътността и еластичността на кожата все още не са силно нарушени. Като част от цялостната корекция, мезотерапията наистина допринася за подобряване на състоянието на кожата, подобрява микроциркулацията, но не може самостоятелно да реши проблемите с птозата на горния клепач или да премахне торбичките под очите в късния етап. Курс - 2-5 процедури годишно.

Биоревитализацията и инжекциите с хиалуронова киселина почти няма да помогнат за решаване на проблемите на горния и долния клепач.

Химичен пилинг помага само при необходимост за изглаждане и подобряване на кожата. Пилингите не могат да премахнат излишната кожа или да коригират надвисването на горния клепач и торбичките под очите.

Контурната пластика с филъри на околоочен контур позволява да скриете малки подутини и отоци в зоната на долния клепач, ефективно и трайно премахва хлътналите участъци под очите. Процедурата е еднократна без рехабилитация.

Най-новата методика за блефаропластиката е микроиглен RF лифтинг. Лифтинг на зоната около очите се извършва с помощта на специален уред, който въвежда микроигли със златно покритие на различни дълбочини в кожата. От върховете им  се излъчват електромагнитни импулси от радиочестотен диапазон, което създава дълбоко загряване на тъканите, без риск от травмиране, стимулирайки производството на еластин и колаген в дермата, без да се засягат повърхностните слоеве на епидермиса. Резултатът от тази манипулация се вижда веднага и се увеличава в рамките на две седмици след нейното провеждане. За да се постигне максимален ефект, експертите препоръчват курс от 3-5 процедури с прекъсване от два месеца. Продължителността на процедурата RF-блефаропластика е 30 минути.
Само при преглед при специалист може да се препоръча един или друг метод за корекция на очния контур.

Противопоказания:
- Сърдечно-съдови хронични заболявания,
- Пейсмейкър,
- Захарен диабет,
- Онкология,
- Бременност и кърмене,
- Херпес в стадия на обрив.

Ефект от блефаропластика:
- Ще помогне за премахване на птозата на кожата,
- Клепачът ще се стегне и околната кожа около него,
- Бръчките ще се изгладят или ще станат по-слабо изразени,
- Общият вид на кожата ще се подобри, тъмните кръгове ще изчезнат,

- Тонът на кожата ще се повиши.