Как да използваме Буфер блок за нокти?

буфери за шлайфане и полиране на повърхността на нокътната плочка

Сред маникюристите и жените, които предпочитат да направят маникюр самостоятелно в последно време стана изключително популярен буфер блокът (Buffer). Прилагат буфери за шлайфане и полиране на повърхността на нокътната плочка. Това е необходима мярка преди нанасяне на каквото и да било средство, било то гел за моделиране или обикновен лак. След обработката ноктите веднага придобиват по-здрав и добре поддържан вид, стават гладки и лъскави. Буферът позволява да се отстранят всички неравности и недостатъци на повърхността на нокътя, което е особено важно за многослойни процедури за изграждане. В този случай, ще бъде справедливо да се отбележи, че добро предварително шлайфане – това е гаранция за качествено, равномерно и дълготрайно покритие, а съответно и за самия маникюр.

Какво представляват Буфер блоковете?
Това са инструменти, действащи на същия принцип, като обикновена пила. Тяхната разлика се състои в по-дребна зърнистост. При буферите също има абразивност, но по-фина, отколкото при стандартните пилички. Буферите са много подходящи за грижа за естествени и изкуствени нокти.
Буферите са различни. Основата им се изработва от дърво, пластмаса или плат. Работната повърхност е изработена от силикон, велур или други материали. Въз основа на степента на зърнистост, има няколко разновидности:

-Зърнистостта 60-80 грит означава, че буферът е удобен за педикюр или изкуствени нокти. Обработката с тях е доста груба.
-Видовете с маркировка 100-150 грит са идеални за ноктите на краката, обработка след изграждане с ноктопластика.
-Зърнистостта 150-240 грит се използва за обработка на върховете на естествени нокти или за шлайфане на изкуствени.
-Маркировка 300 грит и повече - най-меката и най-фина. Такива буфери се използват за полиране на естествената нокътна плочка.
Буферите най-често са направени под формата на четиристранни блокчета. На някои от тях страните са номерирани за да се знае по време на маникюр, коя страна се използва и за какво.
-Първата страна се прилага като обикновена пиличка, за да се придаде желаната форма на нокътя.
-Втората внимателно отстранява всички неравности от нокътната плоча.
-Третата страна е необходима за шлифоване, премахване на най-малките неравности.
-С помощта на последната ноктите могат да бъдат полирани до блясък.

Как да използвате Буфер блок
Буфер блок по време на маникюр се използва като обикновена пиличка за нокти. Но има няколко тънкости, които ще Ви помогнат да постигнете отлични резултати и в същото време да не навредите на ноктите си.

-Прилагайте работната повърхност върху ноктите с широката страна, опитвайки се да охванете колкото е възможно по-голяма площ.
-Обработката трябва да включва минималния брой движения.
-Процедурата се извършва само в две посоки- надясно и наляво по ширината на нокътя. Не се опитвайте да я променяте.
-Инструментът не е предназначен за ежедневна употреба. Препоръчително да се използва за полиране на ноктите не повече от веднъж седмично. В противен случай, нокътната плоча може значително да се изтъни.
-За да предпазите ноктите си от разслояване, „запечатвайте“ ги всяка седмица. Капнете любимото си етерично масло на ръба на нокътя и го третирайте с най-меката страна. При спазването на тези прости препоръки, ноктите Ви винаги ще изглеждат добре поддържани, здрави и красиви.

Грижа за маникюрни буфер блокове
Не само ноктите, но и всеки инструмент за маникюр се нуждае от грижи. С течение на времето микроби, мръсотия, различни патогенни микроорганизми се натрупват върху полиращите блокчета, така че не пренебрегвайте обработка с дезинфектанти. Обаче това не винаги е лесно, тъй като буферите прекомерно абсорбират вода.

Препоръчително е да изберете видовете, най-малко капризни за грижите. Например, тъканните буфери имат много кратък срок на годност. Не се препоръчва да ги мокрите, тъй като те много бързо се деформират и разслояват. Пластмасовите аналози са много по-удобни в това отношение. Те служат по-дълго и са много по-лесни за дезинфекция.