Избор на процедура: класическа или безиглена мезотерапия?

Мезотерапия - един метод в медицинската козметика ...

Мезотерапия - един метод в медицинската козметика, изобретен от френския лекар Мишел Пистор през 50г. Той пише, че "... въздействие на прокаинът върху мезодермата е толкова силно, че ние трябва да въведем нов термин "мезотерапия" ... " В настоящия момент той широко се използва за целите на козметология . Пистор се опитал да използва прокаинът интравенозно за пациент с бронхиална астма. Директен ефект върху патологията на пациента тази инжекция не оказала, но на следващия ден, пациентът, който е страдал от глухота, каза на Пистор , че е чул камбаните, въпреки че в миналото той не ги чувал. Пистор се заинтересовал в този ефект и се опитал да възпроизведе резултата. Въпреки че не е получил убедителни доказателства, той решил, че е необходимо да се въвежда прокаин, възможно най-близо до мястото на третиране. Оттогава Пистор започва да инжектира интрадермално, директно в центъра на третираната зона, или възможно най-близо до него.

Мезотерапията се оказало след клинични проучвания, че може да се използва за лицето и тялото. Тя помага за третиране на акне, хиперкератоза, възрастовява и мимическите бръчки, пигментни петна, изглажда кожата и прави по-незабележими белезите. Тя се прави, за да се премахне "втората брадичка", "пачи крак" около очите, целулит, стрии, за отслабване, да се намали увисването на кожата след раждане. Процедурата забавя стареенето и осигурява дългосрочен лифтинг ефект, подобрява циркулацията на кръвта.

Основният недостатък на тази процедура винаги е инжекции, със които се въвежда лечебен серум. Класическа (иглена) мезотерапия представлява сериозна медицинска процедура, със използване на инвазивна техника на инжектиране (микроиглена мезотерапия с дермаролер или микроиглена мезотерапия с дерма-печат Dermastamp). Това е въздействието върху клетките с биологично активни вещества със инжектирането им под кожата и която има редица ограничения след процедура. Необходимо е да се изчака определено време, докато тялото се възстановява след инжектирането в деликатната кожа на лицето. Преди процедурата се препоръчва задължително да се консултирате със специалист-козметик и да обмислите възможните сериозни последици след инжектирането при мезотерапия. Количеството на процедурите се определя индивидуално в зависимост от много фактори в границите от 4 до 10.

Хората, които имат непоносимост към инжекции, трябва да се ориентират към безиглена мезотерапия (електропорация) - тя може да се разглежда като алтернатива на инжектиране, но най-добрият начин на безиглена мезотерапия е комбинация със други процедури и кремове, препоръчани от Вашия козметик. Съвременната козметика препоръчва неинвазивната мезотерапия (електрополация), като безопасна и много ефективна процедура за подмладяване на лицето. Какви са нейните предимства и защо много жени предпочитат този метод? Вместо терапия с микроинжектиране, козметикът нанася лекарства директно върху кожата и използва специална система, което излъчва електромагнитни вълни. Как протича процедурата? Първо се подготвя специален "коктейл" от серуми, хомеопатични лекарства, органични киселини, микроелементи и витамини (козметикът може да избере хиалуронова киселина или гликолова киселина, витамин C); след това при провеждане на процедурата мезотерапия тези серуми, вещества, витамини и минерали под въздействието на вълни проникват през отворените пори към зони в другите слоеве на кожата. Безиглената мезотерапия дава моментален ефект от гладка, еластична, по-млада кожа.

Противопоказания за мезотерапия: бременност и кърмене, остри инфекциозни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, както и носенето на пейсмейкър, при рак и кожни заболявания. Безиглена мезотерапия е подходяща за всички типове кожа, няма възрастови ограничения, процедурата може да се извърши по всяко време на годината. Предимствата на процедурата са, че безиглена мезотерапия е безболезнена, не наранява кожата и не предизвиква оток. Основателят на метода на мезотерапия, френският лекар Мишел Пистор, дал следното определение на процедурата: " Рядко, малки и на точното място" Мотото при безиглена мезотерапията може да бъде същия израз с добавяне на думите "и без инжекции." Който и да бъде методът на процедурите за мезотерапия, който сте избрали, всеки от тях е създаден за възстановяването и поддържането на женската красота. Цялата процедура ще отнеме време, не повече от половин час. Препоръчително е тази козметична процедура да се направи преди важни събития - дори еднократна процедура с мезотерапия стяга кожата и на следващия ден Вие ще изглеждате като истинска звезда.