Грижа за ноктите с гел лак

След нанасяне на гел лак, ноктите изглеждат много красиви

След нанасяне на гел лак, ноктите изглеждат много красиви. За да се запази красив маникюрът максимално дълго, е необходима редовна грижа за ноктите и внимателно отношение с покритието. Тогава ще бъде възможно не само запазване на визията на ноктите, но и да се предотврати тяхното разслояване, чупливост, бавен растеж, а самите нокти ще останат здрави и силни.

Колко дълго можете да ходите с покритието

Ако е спазен процес на нанасяне на гелът, тогава покритие ще стои възможно най-дълго. Но да ходите с него безкрайно е невъзможно. Първо, това омръзва, второ, това няма по най-добрият начин да се отрази на външния вид на ръцете. Колко дълго може да се носи покритието? Гел лакът е препоръчително да се обновява на всеки 2 седмици. През цялото това време ноктите Ви ще бъдат в отлично състояние - ярки и блестящи.

След 2 седмици, и дори по-рано ще бъде забележимо как те растат. Ако това не Ви безпокои, можете да продължите да носите покритие по-нататък. Но е по-добре да го замените с ново или за известно време да бъдете и съвсем без лак.Понякога след премахване на лакът, цветът на ноктите става жълт, нокътната плоча става мътна и забележимо по-тънка. В този случай специалистите съветват след 3 месеца, като сте носили покритие, за 1 месец да им дадете почивка. През това време се изисква интензивна грижа, използването на поддържащи хранителни вещества, ежедневен масаж на пръстите. Ако състоянието на ноктите не се подобрява, това може да означава проблеми на организма, вътрешните органи или недостиг на витамини.

Препоръки за маникюрни пилички

Нокти, покрити с обикновен лак, винаги можете да подпилите, да коригирате тяхната форма. Но с гел лак ситуацията е различна. При случайно въздействие с метална пиличка за маникюр, покритието се напуква и се нуждае от коррекция. По-добре веднага да придадете на нокътната плоча правилната форма, която тя ще запази за дълго време.

Опитен манюкирист, така и постъпва. Първоначално той премахва кутикула, обработва ноктите с дехидратор, обезмаслява и оформя ръба с пила за нокти, а след това прилага буфер блок и база. Ако ноктите на ръцете са слаби, тогава е необходимо да ги запилите от краищата към центъра. В този случай рискът от счупване се намалява. След нанасяне на гел лак, трябва да забравите за пиличките. Краят на нокътя специално запечатват, за да не прониква в него влага. Не може да се нарушава целостта на структурата, докато не пожелаете да премахнете напълно покритието.

Отстраняване на гел-лаковото покритие

Желателно е да премахвате гел лак при специалист маникюрист, тогава няма да се налага да се мъчите, да губите време и сили. Но ако по някаква причина нямате възможност да се запишете при маникюрист, тогава можете сами да премахнете покритие самостоятелно у дома си.

Сложността на отстраняването зависи от това каква база се използвала при нанасяне на гел лак. Течната база се отстранява по-лесно, а гъста по-трудно, тъй като прониква по-дълбоко в нокътя.

На първия етап се отстранява гланцът - най-горният слой. За това се използват буфер блок, електрическа или обикновена пиличка за маникюр. В процеса на работа, прахът се отстранява с козметични тампони, за да по-добре са видими местата, където трябва да се работи. За по-бързо отстраняване на гланца от краищата на покритието е необходимо да изпилите ръбчето с маникюрната пиличка.

По-нататък се използват специални разтворители за гел лак или течност с ацетон. Нарежете на парчета козметичен тампон, навлажнете го в разтворител и нанесете върху ноктите. Трябва внимателно да покриете цялата повърхност на покритието, а отгоре увийте пръста с фолио, и така да направите с всеки пръст. След това трябва да изчакате, докато разтворителят ще подейства. Средно това отнема 10-15 минути, но ако използвате специални средства, трябва да погледнете инструкциите към тях. Не е желателно да оставяте за дълго препарат, защото това травмира кожата и ноктите. Ако държите ръцете си на топло, тогава разтворителят ще действа по-бързо. Особено това правило е актуално през зимата.

Когато основата е напоена, се използва дървена клечка или метален избутвач за маникюр. Острият край на лопатка трябва да се движи по посока на растежа на ноктите. С леки и бързи движения се отстранява базата последователно от всеки пръст. Мекият буфер блок премахва остатъците от лак. В заключение, ръцете трябва да се измият и се намазват с крем, козметично масло или омекотяващ гел. Не премахвайте базата без накисване. Нокът ще бъде сериозно увреден, а самият процес ще отнеме значително повече време. По-добре да проведете процедурата на едната ръка, след което да се премине към другата, за да е удобно.

При правилната грижа за нокти, гел лак върху тях се запазва великолепно и не причинява вреда. Той създава гладка, лъскава и блестяща повърхност. Това е идеален вариант за тези, които не обичат често да променят цветовете. Но трябва своевременно да сваляте гел лак, и да се грижите за здравето на ноктите и кожата, тогава ръцете Ви ще бъдат в идеално състояние и ще станат вашата гордост.