Фракционен термолифтинг на зоната около очите

Aлтернатива на пластичната хирургия

Очите ни работят постоянно (мигаме, присвиваме, смеем се), кожата в тази област през цялото време е в движение, в резултат на това бръчките около очите ни притесняват  първи и още от 30-35 годишна възраст, а понякога и по-рано. Дермата в тази област практически няма подкожна мастна тъкан, затова кожата около очите е най-тънка и чувствителна. В нея има много кръвоносните съдове, а ако тя още и се изтънява, след това става почти полупрозрачна. В резултат се получават не само  торбички под очите, но и цианоза  (Cyanosis -синкав цвят на кожата). Освен това, при лимфен застой, кръвоносните съдове стават причина за развитие на отоци.

Фракционен термолифтингФракционен термолифтинг (Thermage, Термаж) през последните години напълно промени представата за съвременната козметика. Днес целият свят успешно използва тази подмладяваща методика от момента, когато тя е преминала клинични тестове във водещите козметични центрове и е официално препоръчана от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата) на САЩ. Най-добри козметици по света уверяват, че бъдещето на Anti age лечение (терапия на свързани с възрастта промени на кожата) е в радиочестотен фракционен термолифтинг. Звездите, светските лъвици, бизнес лейди, дамите, които се притесняват от прояви на възрастта върху лицето си и са достатъчно осигурени, често избират именно процедурата термаж, като алтернатива на пластичната хирургия. Съдейки по снимките на много от известните личности, които прибягват до тази процедура, можем да се убедим, че тя дава чудесен резултат.

Фракционният термолифтинг (Thermage) представлява неинвазивен и безболезнен начин за корекция на свързани с възрастта кожни дефекти. Терапевтичният ефект на процедурата се основава на отдавна известна в медицината методиката на електротерапия -диатермия (diathermanous) -дълбоко затопляне на тъканите с помощта на силни високочестотни токове. Това въздействие предимно влияе върху определени области на кожата -дермата и хиподермата (подкожие), без да засяга епидермиса (горния слой на кожата).  Монополяреният фракционен термолифтинг също се основава на действието на радиочестотното третиране на тъканите, поради което температурата на кожата се повишава до около 60-70 градуса, тъканите се нагряват, кръвният поток се увеличава, метаболизмът се ускорява, а колагенът се "събужда", започва да губи вода, уплътнява се и работи отвътре, при което кожата се стяга и се изглаждат бръчките. Но, за разлика от стара диатермия от миналият век, при термаж токът прониква на малка дълбочина, без да преминава през подкожния мастен слой. Процедурата активира процесите на синтез на колагенов протеин при пълно запазване на целостта на кожата. По време на процедурата се усеща само лека вибрация, може би изтръпване, смяна на топли и студени докосвания.

Процедурата на фракционният лифтинг не само е сравнима с пластичната операция по забележим външен резултат, но и в значителна степен я превъзхожда в някои аспекти. Основното предимство на термаж на зоната около очи се състои в това, че ефект се постига благодарение на общото възстановяване на кожата и не променя визия на лицето, а връща младостта. Доскоро хирургичният оперативен лифтинг беше най-ефективната процедура, способна да коригира някои видими козметични дефекти, причинени от свързани с възрастта промени на кожата (стареене). Той може да елиминира дълбоките бръчки в зоната около очите тип „пачи крак“, да премахне излишната кожа, която неизбежно се образува поради намаляването на съдържанието на колаген и еластин в кожата, но не е в състояние да отстрани вътрешните възрастови симптоми на стареене, с които успешно се справя процедурата термолифтинг.

Предимства на процедурата термолифтинг на очите:
- ефективно изглажда фините, мимични и значително намалява дълбоките бръчки,
- "пачи крак" изчезват за дълго време,
- значително намалява торбички под очите,
- стяга долните и горните клепачи,
- прекрасно укрепва кожата,
- отстранява птозата (спадане) на кожата,
- действието на радиочестотите се насочва само към тъканта на дермата,
- за разлика от повечето козметични процедури, термолифтинг е абсолютно безболезнен.

Очевидната ефективност от процедурата за термично подмладяване в областта около очите става забележима веднага след провеждането на първата процедура. За постигане на най-стабилен резултат от термажът (Thermage) се препоръчва оптималният курс от 3-5 процедури (по една процедура на две - три седмици). След завършване на курса, ще се получи траен резултат, имащ кумулативно и нарастващо действие в продължение до 6 месеца, който ще се усилва с всеки изминал ден, и продължаващ се от две до три години. Броят на процедурите се определя от козметик в зависимост от сериозността на проблемите, тъй като за някои клиенти е достатъчно да подобрят качеството на горния слой на кожата, а другите се нуждаят от сериозна работа с дълбоко лежащи тъкани. За поддържане на кожата в тонус се препоръчва провеждането на профилактичния курс да се повтаря през две години.

По такъв начин, без операционно стягане и инжекции с ботокс, могат да се изгладят признаците на стареене (като първични, така и силно изразени). Ако към това се добави, че след провеждане на процедура не се изисква рехабилитационен период, и извършването на термолифтинг не зависи от сезона и времето, тогава може да се каже, че Thermage е идеалният метод за подмладяване. Що се отнася до възрастовия диапазон на приложение, тук козметиците препоръчват термолифтинг да се прави не по-рано от 25 годишна възраст и не по-късно от 70. В някои случаи термаж се препоръчва като спомагателна процедура за рехабилитационната терапия след пластична операция.

Термолифтинг на очите не изисква някаква специална предварителна подготовка.
Етапи на процедурата:
- почистване на кожата,
- маркиране на работни зони,
- нанасяне на специален гел,
- третиране с радиочестотна енергия,
- окончателно охлаждане на тъканите,
- слагане на крем за след процедурата.

Извършването на термолифтинг в областта около очите има редица особености. По време на подготвителния етап, маркирането на зони за третирането се прави много по-ситно от другите области на тялото. Използват се и по-малки по размер накрайници.  Времето за провеждане на процедурата е от 20 минути до два часа, в зависимост от областта на третираната зона и проблемите, които трябва да се решат. Тогава клиентът веднага може да се убеди в получения резултат: кожата около очите става по-млада, стегната и еластична. След термолифтинг на очите се препоръчва в продължение на един-два дена да се избягва действието на топлината върху обработена зона (плаж, парна баня, хамам, сауна, солариум ) и да ограничите прекомерна физическа активност.

Фракционният термолифтинг има редица противопоказания:
- бременност или период на лактация,
- наличието на кожни заболявания,
- наличието на рани в зоната на процедура,
- тънка кожа,
- вирусни заболявания,
- захарен диабет,
- заболявания на съединителната тъкан,
- пейсмейкър или други вътрешни дефибрилатори,
- онкологични заболявания.

В резултат на процедурата получавате всички ефекти на пълноценно операционно подмладяване, но без да се нарушава целостта на кожата, продължителна рехабилитация, евентуална инфекция на тъканите, и други сериозни странични последствия. Според много мнения на експерти козметици и клиенти, термажът около очите Ви дава възможност да получите подмладяване с 5-10 години. И това е впечатляващо. 
Наистина, за подмладяване на кожата около очите най-добрият вариант е именно термолифтинг. Ако сте забелязали първите бръчки в зоната около очите, имате торбички и увисване на горните клепачи, заповядайте в салон Pretty Lab – нашите специалисти ще помогнат за решаването на този проблем!